Általános szerződési feltételek - Berecz Apartmanház Panzió

I. Bemutatkozás:

A Berecz Apartmanház szálláshelyet a BV'2016 Kft és a cég tulajdonosa Berecz Gyula mint magánszemély közösen üzemelteti. A BV'2016 Kft tevékenységi körében szerepel az 55.20.08 Üdülési és egyéb átmeneti szálláshely szolgáltatás tevékenység, Berecz Gyula magánszállásadóként pedig a 2-2/2004 sz. Balatonszemesi Önkormányzattól kapott engedélye alapján működik.

II. A foglalás folyamata:

1. Minden ügyintézés, kommunikáció, levelezés elektronikus (e-mail) formában kell történjen. A telefonos foglalásokat is kérjük e-mailben megerősíteni. Elektronikus levélnek értendők az internetes kereső portálokról küldött üzenetek is.

2. Az írásba foglalt előfoglalás alapján nyilvántartásba vesszük a vendég igényét és ezt 8 napig tartjuk. Ettől eltérő (rövidebb) idő rendelkezésre állásáról külön értesítjük a vendéget.

3. Az előfoglalás visszaigazolásában kérjük az általában 30% foglaló határidőn belüli kifizetését (átutalással, vagy rózsaszín csekken való postai befizetéssel, vagy OTP fiókban történő készpénz befizetéssel, vagy bankkártyával a honlapunk fizetési felületén online fizetéssel, vagy Szépkártyás fizetéssel). A vendég dönthet úgy is, hogy ennél nagyobb összegű foglaló fizetésével biztosítja a foglalását, vagy a teljes árat is kifizetheti foglalóként. Az 1-2 éjszakára szóló foglalás esetén a teljes árat előre kérjük foglalóként kifizetni. A Szépkártyával online a honlapunkon, vagy online a bank honlapján, vagy a bankja telefonos ügyfélszolgálata igénybe vételével is fizethet. A Szépkártyája mindhárom zsebéből el tudunk fogadni szállásra kifizetést. A foglaló megérkezésekor rögzítjük a foglalást és erről értesítjük a vendéget, ezzel létrejött a szerződés. A szerződés a honlapunkon rögzített feltételekkel jön létre, amennyiben ez nem egyezik más szállásfoglaló oldalak feltételeivel, úgy a saját honlapunkon írtak a mérvadóak. A foglaló fizetésére kitűzött határidő eredménytelen letelte esetén töröljük az előfoglalást.

4. Az elállás joga: a vendégnek joga van az elálláshoz a következő esetben: a foglalás megtörténte után levélben fogjuk felhívni a vendég figyelmét az ÁSzF és az Árak fejezetben kiírt feltételeink megismerésére és arra, hogy ha 3 napon belül nem szólal fel, akkor elfogadottnak tekintjük a feltételeinket. Ha felszólal és valamely pontot nem kívánja elfogadni, akkor a vendég is és a szállasadó is lemondhatja a foglalást. A foglaló határidejének elmulasztása esetén a lemondás automatikusan bekövetkezik.  A vendég minden további nélkül lemondhatja a foglalását addig, amíg a foglalót ki nem fizette, utána megnyílik a módosítás joga.

5. A módosítás joga: a vendégnek joga van módosítani a megrendelését a foglaló kifizetése után is a rendelkezésre álló szabad szobákra és időpontokra. Ha ezt nem sikerül egyeztetni, akkor a 6. pontban írt lemondási feltételeket kell alkalmazni.

6. A lemondás joga: A szállás igénybe vétele tervezett kezdő napja előtt 90 napnál korábbi lemondás esetén visszafizetjük a foglalót, csak a 10000 Ft/szoba (visszatérő vendégnek 5000 Ft) lemondási díjat -kezelési költséget- tartjuk vissza, 15-90 nap közötti lemondás esetén akkor fizetjük vissza a foglalót, ha sikerül másnak azonos feltételekkel kiadni a szobát, 8-15 nap közötti lemondás esetén a foglalót nem tudjuk visszafizetni, 8 napon belüli lemondás, vagy a megjelenés elmaradása, vagy a megjelenéskor a szoba átvételének és/vagy kifizetésének megtagadása esetében a teljes ár esedékessé válik és lejárt követelésként kezelendő. A vendég dönthet úgy, hogy a rossz idő vagy bármi más miatt a tervezettnél korábban hazautazik, természetesen a hátralévő napokra a szállásdíjat - mivel a teljesítés részünkről megérkezéskor a szoba átadásával már megtörtént - nem tudjuk visszafizetni.

III. A szállás igénybe vételének a folyamata:

7. A szobát első nap 14:00 és 17:00 óra között lehet elfoglalni, valamint utolsó nap 9:00 és 10:00 óra között kérjük elhagyni. Ettől eltérő igény egyeztetés alapján lehetséges. Az egyeztetés elmaradása esetén 18:00 óra után, vagy egyeztetett, de 20:00 óra és 8:00 óra közötti pihenőidőben felszámíthatjuk az extra és éjszakai szolgálat pótdíját és a megérkezéskor esedékes összes fizetni valókat csak készpénzben tudjuk elfogadni.

8. A kulcsokat kérjük csak a szoba ellenőrzése után átvenni ill. leadni. Ennek elmaradása esetén a távozás után kiderülő esetleges hibák vagy károk megtérítését kénytelenek leszünk utólag kezdeményezni.

9. A szobaár foglalón felüli hátralékos részét, a pótdíjakat és az idegenforgalmi adót (IFA) legkésőbb megérkezéskor kell kifizetni. A szállás díját a helyszínen elsősorban készpénzzel kérjük fizetni. Fizetési eszközként Szépkártyát, vagy bankkártyát is elfogadunk, amennyiben ezt a fizetési módot előre és írásban egyeztettük. Az egyeztetés során kérjük a fizetés ütemezését a megfelelő időben, hogy a megérkezéskor már a számlánkon legyen az összeg. Bizalmatlanság esetén megérkezéskor is lehet Szépkártyával fizetni. Igyekszünk legközelebb megfelelni a vendégünk bizalmának. Az egyeztetés elmaradása, vagy a fizetés késedelme esetén megérkezéskor készpénzben kell kifizetni a díjakat. Később az esetleges dupla fizetés beérkezése után 3 napon belül visszafizetjük a többletet. Bizonylatolt fizetés esetén, ha az összeg mégsem érkezett meg a számlánkra, felszámíthatjuk az extra szolgálat pótdíját. A pótdíjakat és az IFA összegét csak készpénzzel lehet kifizetni. Kérésre számlát is adunk. A számla kelte a fizetés napja, teljesítés a megérkezés napján a szoba (szobakulcs) átvételekor történik.

10. Szépkártyát és bankkártyát csak a tulajdonostól tudunk elfogadni.

11. A minimális szobaár és a szombattól-szombatig turnus ára nem tartalmazza a pótágy árát. Ilyen igény esetén külön megállapodás szükséges.A pótágyra a 3-12 éves gyerek félárat fizet. A 3 év alatti gyerekre a kedvezményes 1.000 Ft/éj ár akkor érvényes, ha a hozott kiságyában vagy a szülei ágyában alszik. A 3 év alatti baba érkezésekor az esetleg keletkező károk fedezetére 5.000 Ft kauciót kérhetünk.

12. Háziállatot akkor tudunk fogadni, ha szobatiszta, csendes és vállalják, hogy nem marad egyedül, valamint a többi vendég által is használt terekben csak szájkosárral és pórázon fogják vezetni. Az esetleges károk megtérülésére 20.000 Ft kauciót kérünk.

13. Amennyiben szükségesnek tartjuk a szoba (vagy a ház) állapotának biztosítására, vagy a házirend betartására, vagy a klímahasználat rendjének betartására, esetleg a pótdíjak kifizetésének elmaradására is kérhetünk 5.000 Ft általános kauciót.

14. A kauciót probléma mentes esetben távozáskor visszafizetjük (ez alól kivétel a baba és a kutya miatti kaució, amit csak a távozás utáni 2. napon tudunk visszafizetni). Bármi probléma felmerülése esetén a kauciót visszatartjuk és a kár rendezése utáni maradék összeget fizetjük vissza átutalással vagy postai úton a vendégnek. A nálunk lévő nevesített kauciót egyéb károkozás esetén is visszatarthatjuk.

15. A vendégeink további vendégeket csak egyeztetés után fogadhatnak.

Berecz Apartmanház *** HÁZIREND
A vendégeink zavartalan nyaralásának biztosítása érdekében kérünk mindenkit az alábbi alapvető szabályok betartására:

 • Az utcai kiskaput kérjük minden esetben bezárni. Az udvari parkolást igénybe vevőket is kérjük, hogy a SZEMESI VILLA udvarára nyíló nagykaput is használat után szintén szíveskedjenek bezárni és a kulcsot a lépcsőház ablaka nyitógombjára kérjük visszatenni.
 • Az utcai parkolásnál a kiskaputól balra és jobbra lévő (a molinó előtti) 1-1 autónyi helyet a megérkezés és a bőröndök felvitele után kérjük szabadon hagyni.
 • 22:00 és 08:00 óra között kérjük a hangoskodást, ajtócsapkodást stb. mellőzni.
 • A szobákban a dohányzás tűzvédelmi okokból is tilos. Dohányozni a szoba teraszán, vagy a kijelölt földszinti teraszon lehet. Az esetleg kiégett padlóburkolat, ágynemű vagy bármi kiégetés vagy füstszennyezés okozta kárt (pl. szobafestés) meg kell téríteniük.
 • A szobák takarítását hetente biztosítjuk, a közbenső tisztán tartáshoz szobánként felmosó felszerelés és kislapát-seprű áll a vendégeink rendelkezésére.
 • A szobaárban a törülköző és ágynemű heti cseréje, valamint 1 tekercs WC papír van benne, de igény esetén további WC papírt is adunk
 • A közös konyha használati idejének beosztásában a vendégek maguk között kell megállapodjanak. A konyhát szükség szerint naponta takarítjuk, a közbenső tisztán tartása és az edények elmosogatása a konyhát használó vendég kötelessége.
 • A mosogatószert hetente 1 flakonnal biztosítjuk. A konyhában található edények helyett más edényt (pl. nagyobbat) nem tudunk adni. A konyhának nem tartozéka a fűszerek, az étolaj stb, minden másról -ami esetleg hiányzik a konyhából- a vendégnek kell gondoskodnia.
 • A szobában való étkezéskor kérjük vigyázni a bútorok-ágyneműk tisztaságára.
 • A hűtők zajtalanok, de működnek, ha meggyőződött arról, hogy biztosan nem hűt, kérjük szóljon. Ami hűteni valójuk nem fér a szobai hűtőbe, azt be lehet rakni a közös étkező-konyha nagyhűtőbe, de a tévedések elkerülése miatt kérjük megjelölni.
 • A mosógépet külön kérésére beprogramozzuk és elindítjuk.
 • Háziállatot akkor tudunk fogadni, ha szobatiszta, csendes és a gazdája nem hagyja egyedül a szobában bezárva.
 • A TV távirányítójának kezelését szívesen megmutatjuk, kérjük az átprogramozás mellőzését.
 • A melegvizet villanybojler biztosítja. Ha a csap kinyitása után rögtön nem lenne melegvíz, akkor ki kell folyatni a vezetékben lévő hidegvizet.
 • A fürdőszobában a padlóra kicsapódott vizet kérjük feltörölni az odakészített felmosóvödörbe.
 • A klímát kérjük csukott ablakokkal és csak az itthon tartózkodás idején működtetni, ennek megszegése esetén a többlet költségek fedezetére az 5000 Ft kauciót visszatarthatjuk.
 • Kérjük figyeljenek arra, hogy az ablakok és a vízcsapok, WC lehúzó ne maradjanak nyitva, a világítás és a szellőző ventilátor feleslegesen ne maradjanak bekapcsolva.
 • Az emeletről (ablakból, erkélyről) kérjük ne dobáljanak le semmit.
 • A keletkezett szemetet a kiskapu előtti kukába kérjük kiüríteni. A terasz előtti külön megjelölt kukába csak a sörös dobozokat és üdítős műanyag flakonokat kérjük gyűjteni.
 • A pótágy napi kinyitásánál-becsukásánál kérjük a zajhatást és a padló sérülését kis odafigyeléssel elkerülni.
 • Az udvari hintát, libikókát 14 év alatti gyerekek használhatják.
 • Az ingyenes WIFI jelszava: bereczappartmanok


Ha további bármely kérésük lenne, a rendelkezésükre állunk 8:00 és 20:00 óra között.

 

Szeretnénk ha a vendégeink nyaralását nem zavarná semmi és jól éreznék magukat nálunk.

BV'2016 Kft és Berecz Gyula
tulajdonos/szállásadó